Приказните замъци на Австрия

на

Graz Welburg

Освен с богатата си култура, Австрия е известна и с невероятно красивата си природа и живописни гледки – зеленина, над която се извисяват остри върхове и стръмни склонове, спиращи дъха забележителности и замъци. Ако това Ви звучи като добра идея за следващото Ви пътуване, Ви предлагаме няколко задължителни спирки в околността на град Грац в австрийската провинция Щирия.

Замъкът Егенберг
Защитеният от Юнеско замък Егенберг е истинско произведение на изкуството от епохата на барока. Залата с планетите от Ханс Адам Вайсенкирхер принадлежи към най-впечатляващите раннобарокови художествени произведения от Средна Европа. Залата с планетите е заобиколена от 24 дворцови стаи с разкошни стенни декорации, над 500 изрисувани тавана, както и оригинални интериори, които не са променяни от 18. век. В японския кабинет картини от 17. век показват редки изображения на резиденцията Осака.

Eggenberg Welburg

Замъкът Щайнц:
Най-големият австрийски музей на лова очарова не само ловците: исторически оръжия и предмети, разкошни произведения на изкуството, както и занаятчийски експонати показват колко многостранно вкоренен в културата ни е феноменът на лова. Природните науки за слушане, чувстване и размисъл имат грижата за едно „животинско изживяване“. Интерактивни инсталации разясняват връзките между лова, екологията на дивия свят и природата.

Stainz Welburg

Замъкът на Траутенфелс:
Замъкът Траутенфелс в полите на планината Гриминг показва природната и културна история на щирските Енщал и Аусзеерланд. Освен с изложби, замъкът очарова и с качествено обзавеждане в стил Барок и с изгледа си към върховете.

Замък Егенберг, замък Щайнц, замък Траутенфелс:
вход за групи: 6 евро на човек (при минимум 7 души)
беседа: 45 евро (за групи от 7 до 25 души)

TRautenfels Welburg

Австрийски скулптурен парк:
От основаването си през 2003 година австрийският скулптурен парк се е утвърдил като център на съвременната скулптура. Удивителният парк на ландшафтния архитект Дитер Кийнаст се простира върху площ от около седем хектара. Повече от 70 скулптури тук са в диалог с природата. В австрийския скулптурен парк са изложени произведения на реномирани скулптори като Франц Вест, Ервин Вурм, Хаймо Цоберниг и Нанси Рубинс.

Австрийски скулптурен парк:
вход свободен
Беседа – 45 евро ( за групи от 7 до 25 души)

Skulpturenpark Welburg

Пожелаваме Ви едно запомнящо се изживяване!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s